Zirc környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Zirci Ciszterci Apátság - Látogatóközpont

  • Zirci Ciszterci Apátság - Látogatóközpont, Zirc

Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti értékeket magában hordozó épület- és freskócsodák világáért, ne hagyja ki a Zirci Ciszterci Apátság csodaszép értékeinek megtekintését. Az élmény ez év május közepe óta még teljesebb, hiszen megnyílt Apátságunk új Látogatóközpontja. Így, amennyiben az új komplexum iránti kíváncsisága elhatalmasodna, a korábbi látogatások ellenére, mindenképpen térjen vissza hozzánk!

DÍSZUDVAR
A homlokzatában megújult apátsági épület díszudvara letisztult hangulatával, magávalragadó előtere az újonnan átadott Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjához tartozó kiállításoknak.

EGYHÁZ- ÉS RENDTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS
Újonnan átadott egyház- és rendtörténeti kiállításunk keretében audioguidos vezetéssel, interaktív, érintőképernyős információs felületekkel, értékes tárgyi és képi anyaggal állunk az érdeklődők rendelkezésére, ahol család- és látogatóbarát környezetben ismerkedhet a ciszterci atyák középkortól napjainkig ívelő, szerzetesi mindennapjaival.

APÁTSÁGI TEMPLOM
A díszudvari körséta következő állomásaként bepillantást nyerhet az apátsági templom eredeti barokk freskócsodáinak világába, mely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt. A templombelső építészeti és képzőművészeti alkotásainak befogadását barokk orgonamuzsikával tudjuk élmény gazdaggá tenni a látogató számára.

KÖZÉPKORI ROMKERT ÉS KRIPTA
A felújítás részeként állítottuk helyre a romkertet is, mely rekonstrukciónak köszönhetően kézzelfogható közelségbe került a középkori építkezési tematika melyet áthat az egykor élt szerzetesek élete és szellemisége. S, hogy még érdekesebb legyen az itt tartózkodás, a nagy érdeklődésre való tekintettel megnyitottuk az apátsági templom alatt húzódó kriptát is, mely nemes egyszerűségében, évszázadok titkát őrizve áll a kíváncsi érdeklődők előtt.

Látogatóink számára további szolgáltatásként az alábbiakat ajánljuk:

• Orgonamuzsika 15 percben, mellyel templomunk orgonistájának közreműködésével - előzetes és helyszíni jelentkezés esetén is - állunk rendelkezésre. A zeneirodalom mesterművein keresztül megcsodálhatja orgonánk hangját a kitűnő akusztikájú Bazilikában.
A bemutató ára 15 000 Ft.

• Ismerkedés a „Hangszerek királynőjével” elnevezésű foglalkozásunk keretében - előzetes és helyszíni jelentkezést követően is - a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, tes

Mikor? Ajándékbolt, Jegypénztár: Hétfő: szünnap Kedd: 9 – 17 óra Szerda: 9 – 17 óra Csütörtök: 9 – 17 óra Péntek: 9 – 17 óra Szombat: 9 – 17 óra Vasárnap: 9 – 17 óra Ebédszünet: Templom 12.30 – 13.30 óra Pénztárzárás: 16.30 órakor Jegyárainkról és további részletekről az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat: Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontja Cím: 8420 Zirc, Rákóczi tér 1. Tel: +36 88 593 675

További látnivalók, programok a környéken

Zirc városa (thumb)

Zirc városa

Zirc

A Bakony szívében, tengerszint felett 400 méterrel fekvő város Magy...
MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma (thumb)

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

Zirc

A Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállítása Zircen a Ciszter Apátság épü...
Országos Széchényi Könyvtár Ciszterci Műemlékkönyvtár (thumb)

Országos Széchényi Könyvtár Ciszterci Műem...

Zirc

A zirci műemlékkönyvtár az Országos Széchényi Könyvtár kezelésében működik....
Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház (thumb)

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alko...

Zirc

A zirci születésű híres magyarságkutató nyelvtudós szülőházában kapott hely...
Teljes Látnivalók, programok lista Zirc és környékén »

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben